21.1.14

Indian - From All Purity (2014)

Κάποιοι που τσεκάρουν σχολαστικά τον κατάλογο της Relapse, ίσως τους πρόσεξαν στο "Guiltless" το 2011. Εγώ ανακάλυψα τους Indian αρκετά αργότερα. Το "From All Purity" παρουσιάζει μία μπάντα που προσπαθεί να παντρέψει τον σκοτεινό blackened sludge ήχο με τον θόρυβο των Whitehorse και Black Shape of Nexus.
Η διαυγής (και κάπως relapse-πατενταρισμένη) παραγωγή αναδεικνύει τόσο τα πλεονεκτήματα, όσο και τα μειονεκτήματά τους. Στα πρώτα συγκαταλέγεται σίγουρα η στιβαρή τυμπανιστική βάση (Α και Ω στο σύγχρονο sludge, είναι πολύ σπουδαία υπόθεση να πρέπει να πεις με ένα χτύπημα όσα οι άλλοι λένε σε δέκα), και η ικανότητά τους να δημιουργούν επιβλητικά καταπιεστικές ατμόσφαιρες συνδυάζοντας doom ημι-riffs με μια διαπεραστική high-pitched φωνή. Στα δεύτερα, η προφανής (μη) σχέση τους με την τέχνη του θορύβου. Οι Whitehorse π.χ. είναι μια noise μπάντα που τιθασεύει το θόρυβο, οι Indian δεν έχουν την ίδια αντίληψη, μιας και προέρχονται από την "άλλη" πλευρά. Κάτι που αποδεικνύεται στο αμήχανο και αχρείαστο "Clarify".
Μη γίνομαι κακός άδικα όμως, το "From All Purity" είναι μια sludge κυκλοφορία που μετράει. Για πόσο θα τη μνημονεύουμε όμως, είναι κάτι που μόνο ο χρόνος θα δείξει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin