15.11.13

Grave Miasma - Odori Sepulcrorum (2013)

Αν αντιλαμβάνομαι σωστά, μάλλον εδώ έχουμε το πιο πολυαναμενόμενο death metal ντεμπούτο του 2013. Έχοντας ήδη μια δεκαετία έντονης δραστηριότητας στο underground (αρχικά ως Goat Molestor, αλλά και με τη συμμετοχή μελών τους σε άλλες σπουδαίες μπάντες όπως π.χ. οι Cruciamentum), και με τα δύο ΕΡ τους να έχουν προκαλέσει τέτοιο πάταγο στους υπόγειους κύκλους, που τους έδωσαν θέση στα κορυφαία underground fests, το ηχητικό μπουντρούμι των Grave Miasma πλέον και σε μορφή full length.
To ότι το "Death's Meditative Trance" που ανοίγει το "Odori Sepulcrorum" πατάει ακριβώς πάνω στο ίδιο riff του "Kussa'u Tibtihu" που έκλεινε το "Exalted Emanation" δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Ο δίσκος συνεχίζει στο μοτίβο του ΕΡ (ξεχνάμε οριστικά την τραγίλα των Goat Molestor, αυτή μας τέλειωσε στο "Realm of Evoked Doom"), και σηματοδοτεί μια νοητή συνέχεια στο πηγαδίσιο θεοσκότεινο death metal της μεγάλης των Incantation σχολής (οι οποίοι τελικά αποδείχτηκαν πολύ πιο επιδραστικοί απ'ότι φαινόταν στον καιρό τους). Ταχύτητες κυρίως μεσαίες, ασφυκτική ατμόσφαιρα και μια σοκαριστικά σκλαβωτική παραγωγή. Όσο καθαρή χρειάζεται για να καταλαβαίνεις τι περίπου ακούς, όσο βρώμικη και σκοτεινή χρειάζεται για να παγιδεύσει την ατμόσφαιρα ανήλιαγου κελιού στα αυλάκια του βινυλίου (ή στα bits του mp3, στους πεζούς καιρούς μας).
Όσοι προσκυνάτε τους Incantation (και καλά κάνετε), όσοι θεωρείτε τους Dead Congregation τεράστιο κεφάλαιο του σύγχρονου death metal (και πολύ καλά κάνετε), κοπιάστε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin