15.9.13

Morne - Shadows (2013)

Μπορεί για τους περισσότερους το όνομα των βοστωνέζων Morne να θυμίζει απλά το ραφτό στο δεξί μανίκι του Mr. Necro στο εξώφυλλο του "Circle the Wagons" των Darkthrone, για τους μυημένους όμως, η σημερινή μπάντα του Jeff Hayward (Grief/Disrupt, παλιότερα στους Morne έπαιζε και ο Erik Larson των Alabama Thunderpussy/Birds of Prey) μόνο τυχαία δεν είναι, και οι κυκλοφορίες τους μέχρι και το ντεμπούτο "Untold Wait" ήταν sludge/crust διαμάντια.
Το "μεγάλο βήμα" στην Profound Lore έφερε την απογοητευτική (κατ'εμέ) post metal κατεύθυνση του "Asylum", και σήμερα εμφανίζεται το τρίτο LP τους, "Asylum".
Το ύφος έχει αλλάξει ελαφρώς ξανά, πιο συμπαγώς doom, πιο απλοϊκό, λιγότερο "θλιμμένο", αλλά σταθερά νωχελικό και δύσκαμπτο. Παρότι ξεκίνησα με μηδενικές προσδοκίες, στην πορεία βρήκα αυτή τη νέα κατεύθυνση αρκετά ειλικρινή. Ναι, το "Shadows" βγάζει μέσα στην μονοτονία του και την έλειψη δυναμικών, μια γνήσια αύρα απόρριψης, φέρνοντας κάπως στο νου (με τον τρόπο του) την πρώιμη εποχή του βρετανικού doom/death των αρχών των 90ς.
Συνολικά ένας δίσκος καλύτερος από το "Asylum", δεν μπορώ όμως να τον προτείνω εύκολα, είναι ιδιαίτερος. Ακούστε και κρίνετε μόνοι σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin