4.9.13

Headsup: Hoax

Δεν το'παιξα ποτέ "πάνκης" (και ούτε είμαι), και το παραδοσιακό hardcore/punk δεν είναι από τις προτεραιότητές μου. Παρόλα αυτά το όνομα των Hoax το συναντώ συχνά με τον ένα ή άλλο τρόπο, οπότε πρόσφατα μπήκα στο τριπ να τους τσεκάρω και έμεινα λίγο μαλάκας.
Παίζουν ένα χαοτικό και σκατόψυχο hardcore punk (όχι metalcore, όχι crust) απόλυτα θορυβώδες και παρακμιακό, ό,τι ακριβώς χρειαζόμουν στην παρούσα φάση.


Δισκογραφούν από το 2010 (οπότε και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo σε κασέτα), σχεδόν όλες τους οι κυκλοφορίες είναι ομώνυμες, με μάλλον γνωστότερη το 7" ΕΡ που κυκλοφόρησαν μέσω του σπουδαίου punk label Youth Attack το 2011. Tέσσερις 7" κυκλοφορίες τη διετία 2011-2012, η μία καλύτερη από την άλλη.
H Adagio830 (βλ. μεταξύ άλλων Nadja, Pygmy Lush, Black Heart Rebellion και το 7" των Ruined Families) μάζεψε φέτος αυτές τις κυκλοφορίες σε μια φανταστική συλλογή (ομώνυμη φυσικά).
Eνώ μέσα στη χρονιά κυκλοφόρησε το (ομώνυμο φυσικά) αυτοχρηματοδοτούμενο ντεμπούτο LP τους. Kαι οι δύο παραπάνω κυκλοφορίες συστήνονται ανεπιφύλακτα, τελειωμένη σαπίλα και ηχητική βία. Trivia: Το noise intro του LP είναι σύνθεση της Margaret Chardiet, γνωστή περισσότερο μέσω του noise/power electronics solo project της Pharmakon.
Φέτος κυκλοφόρησε άλλο ένα 7" δύο κομματιών ("Caged/Sick Punk") στην La Vida Es Un Mus, που επίσης συστήνεται.
Ψάχτε τους γενικά, αξίζουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin