12.5.13

Antimob-Antimob (2012)

Πάει σχεδόν μήνας από την τελευταία ανάρτηση εδώ. Τελικά η προσπάθειά μου να μάθω κιθάρα, μου τρώει περισσότερο χρόνο απ'ό,τι περίμενα. Ίσως μακροπρόθεσμα να είναι καλύτερα έτσι. Ας είναι. Ανάρτηση μετά από καιρό λοιπόν, και όχι για κάποιο νέο ή κάτι 'επικάιρο', αλλά για ένα περσινό δίσκο, ο οποίος μου ξέφυγε στον καιρό του.
Τους Antimob θυμάμαι τους είχα πετύχει παλιότερα, νομίζω είχα ακούσει το ομότιτλο 7" τους, αλλά δεν είχα ασχοληθεί παραπέρα. Κακώς. Πολλές φορές οι Antimob κατατάσονται στο crust, αλλά όχι. Εδώ έχουμε καταπληκτικό hardcore punk παγκόσμιας κλάσης, με τσαμπουκά, νεύρο, ποτάμια έμπνευσης, riff-άρες, και α-δ-ι-α-ν-ό-η-τ-α πορωτικά και κολληματικά refrains. Δεν μπορώ να δώσω παραπάνω περιγραφές, το punk είναι πρώτα απ'όλα συναίσθημα, και η μπάντα έχει πιάσει ακριβώς τις παραπαίουσες δονήσεις της σύγχρονης παρακμιακής Ελλάδας και το έχει διοχετεύσει σε οχτώ κομμάτια-δυναμίτες.
Δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά φαντάζομαι πως αυτό που νιώθω ακούγοντας το "Antimob" είναι ακριβώς το ίδιο που ένιωσαν οι παλιότεροι όταν άκουσαν Γκουλάγκ ή Αδιέξοδο πίσω στα (με διαφορετικό τρόπο, αλλά εξίσου σκοτεινά με σήμερα) 80ς. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κόπιες ακόμα, αλλά η μπάντα το δίνει και για free κατέβασμα εδώ: http://antimob.bandcamp.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin