19.3.13

Pig Destroyer - Mass & Volume (2013)

Δεν πρόκειται ακριβώς για νέα κυκλοφορία, εξάλλου το "Book Burner" είναι ακόμα νωπό στη μνήμη, και το "Mass & Volume" δεν διατίθεται σε φυσική μορφή. Ουσιαστικά πρόκειται για κάτι ανάλογο με το "Natasha" του 2008.
Το Δεκέμβριο του 2006, την τελευταία ημέρα των ηχογραφήσεων του "Phantom Limb", οι Pig Destroyer, έχοντας χρόνο στο studio, συνέθεσαν και ηχογράφησαν επί τόπου αυτά τα δύο κομμάτια. Με την κυκλοφορία του "Natasha" ως ξεχωριστό EP το 2008, αποφάσισαν να τα βάλουν στο συρτάρι. Φέτος διαθέτουν ηλεκτρονικά αυτές τις ηχογραφήσεις με τα έσοδα να πηγαίνουν στην κόρη του πρόσφατα θανόντος Pat Egan, στελέχους της Relapse και για χρόνια φίλου της μπάντας.
Το ύφος, όπως και στο "Natasha" διαφέρει ριζικά από το γνωστό στυλ των Pig Destroyer, μιας και κινίται σε πολύ heavy και αργούς doom/sludge χώρους, με κυριότερο σημείο αναφοράς τους Ιάπωνες θεούς Corrupted. Παρότι υπάρχουν riffs, ατμόσφαιρες και feelings που ξεχωρίζουν και σε στέλνουν αδιάβαστο, το γεγονός ότι πρόκειται για μια συνολικά βιαστική δουλειά δεν κρύβεται, και είναι δύσκολο να σε κρατήσει για πολλές ακροάσεις. Αν οι Pig Destroyer αποφάσιζαν να δώσουν παραπάνω χρόνο και να δουλέψουν αυτά τα κομμάτια (ή -γιατί όχι- γενικά την doom πλευρά τους), ίσως να μιλούσαμε για ακόμα μια τολμηρή βουτιά τους σε αυτό το χώρο. Μέχρι τότε, το καταπληκτικό "Natasha" αρκεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin