24.2.13

Suffocation - Pinnacle of Bedlam (2013)

Μπορεί να μην παρακολουθώ ιδιαίτερα τη σκηνή του τεχνικού brutal death metal, αλλά οι Suffocation είναι παλιά αγάπη και τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του extreme metal γενικά.
Οι Suffocation δεν χρειάζονται συστάσεις, όλοι τους ξέρουμε, όλοι ξέρουμε τι παίζουν. Το αν θα σ'αρέσει το "Pinnacle of Bedlam", είναι κάτι που εξαρτάται από τη σχέση που έχεις ως ακροατής γενικά με τους Suffocation. Πιο συγκεκριμένα, αν βρήκες λόγους που σε κίνησαν να ακούσεις τα δύο προηγούμενα άλμπουμ τους, τότε  θα βρεις το ίδιο κι εδώ. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν νεωτερισμοί. Λίγοι, αλλά υπάρχουν. Κυρίως στην κάπως πιο εκτεταμήνη χρήση ακουστικών κιθάρων και ατμόσφαιρας, φέρνοντας στο νου τους Pestilence. Κατά τ'άλλα, καταιγιστικό τεχνικό brutal death από την μπάντα που όρισε αυτό το υποϊδίωμα.
Αν θέλεις το νέο "Pierced from Within", βάλε να ακούσεις το "Pierced from Within". Τα επιτεύγματα των 90ς δεν επαναλαμβάνονται. Αυτός ο δίσκος απευθύνεται σε όσους ξέρουν τι να περιμένουν από ένα δίσκο των Suffocation εν έτει 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin