17.2.13

Samsara Blues Experiment, Routes, 14.1.2013, An Club, Αθήνα

Ένα χρόνο μετά την πρώτη τους εμφάνιση, οι Samsara Blues Experiment επέστρεψαν στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για μια τρεις εμφανίσεις (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αθήνα). Το αποστομωτικό sold-out της πρώτης εμφάνισης στο Six D.O.G.S. έκανε επιτακτική την ανάγκη για μεγαλύτερο χώρο, ο οποίος (παρότι η μπάντα δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι νέο ενδιάμεσα) επίσης αποδείχτηκε μικρός, μιας και -έστω και αργά- πάλι έγινε sold out. Ναι, οι Samsara Blues Experiment είναι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού και με τη βούλα πια, ειδικά μετά την έκπληξη που μας πρόσφεραν φέτος.

Το event άνοιξαν οι αγαπημένοι Χαλκιδαίοι Routes, αρχικά σε μισογεμάτο μαγαζί, το οποίο μέχρι το τέλος της εμφάνισής τους είχε γεμίσει. Όπως πάντα trippy με κρυφό χαρτί τα samples, έναν δυνατό ήχο και πάνσωστα grooves, κέρδισαν το χειροκρότημα και αρκετούς νέους οπαδούς εκείνο το βράδυ (εγώ ήμουν ήδη), παρότι δεν έπαιξαν το αγαπημένο μου "Help me Doctor to get high". To ξεκίνημα με το "Maryjuane And The Kingdom Comes" και το "Hit The Ground" λίγο μετά ήταν τα highlights της εμφάνισής τους.
Οι Samsara Blues Experiment δεν είχαν στις αποσκευές του κάτι νέο να παρουσιάσουν από την προηγούμενη φορά πέρσι στο Six D.O.G.S.. Oπότε είχαν δύσκολο έργο, μιας η πρώτη φορά είναι πάντα αυτή που μένει. Και τώρα νίκησαν τις προσδοκίες ανοίγοντας το set-list τους, το οποίο ξεπέρασε τις 2 ώρες, μέσα στις οποίες έπαιξαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, θες το κομμάτι που είχαν κλέψει από τους συνοδοιπόρους Sungrazer, θες την αυτοσχεδιαστική διασκευή του "Midnight Boogie" των UFO, θες το ομότιτλο νέο κομμάτι από το επερχόμενο "Waiting for the Flood" (αν έπιασα καλά τη γερμανική προφορά του Christian Peters), θες οτιδήποτε, πάντως τα απόλυτα highlights ήταν και πάλι οι εκτελέσεις των "Center of the Sun" και "For the Lost Souls" τα δύο σπουδαιότερα κομμάτια που έχει γράψει αυτή η μπάντα.
Οι Γερμανοί έδειχναν ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση και τα έδωσαν όλα πάνω στη σκηνή, ο stoner χαρακτήρας τους (και οι heavy metal καταβολές τους) βγαίνει εντελώς στην επιφάνεια όταν βρίσκονται στο σανίδι, ενώ ο -λίγο πιο θορυβώδης απ'ό,τι έπρεπε- ήχος έδινε ένα doom αέρα όποτε έπιαναν τις παραμορφώσεις στα riffs τους.
Συνολικά, έτσι όπως εξελίχθηκε η βραδιά και με καθαρό μυαλό (μιας και έχουν περάσει λίγες μέρες) τοποθετώ τη συγκεκριμένη εμφάνιση πιο πάνω από την περσινή τους, και κάτι μου λέει πως θα αποτελεί σημείο αναφράς στις συζητήσεις της "πιάτσας" για καιρό.

Video Credit: DrDoomMetal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin