26.1.13

Omega Monolith - Black Campaign (2013)

Ο συνδυασμός του (για άλλη μια φορά καλόγουστου) artwork της Viral Graphics με το όνομα της μπάντας (βλέπε το έπος "Omega Monolith" των Fleshpress) μπορεί να αποπροσανατολίσει. Ή όχι; Εν πάση περιπτώσει, το ντουέτο των Omega Monolith προέρχεται από τις στάχτες cult σχημάτων του ελληνικού underground, όπως οι Tenderness of Wolves και Noiselust (μεταξύ άλλων), και στην παρθενική του κυκλοφορία (σε κασέτα παρακαλώ) παρουσιάζει μια κυκλώπεια instrumental οδύσσεια χωρισμένη σε τρία μέρη.
Πάνω σε μια στιβαρή τυμπανιστική βάση αναπτύσσεται ένας χαμός από κιθαριστικά layers, όπου αιωρούμενα θέματα αναπτύσσονται το ένα μέσα στο άλλο, με έντονη ποικιλία στις διαθέσεις και τις ταχύτητες. Το αν τα μέρη που παρελαύνουν μπορούν να καταταχθούν σε ταμπέλες τύπου "sludge", "noise rock", "post rock" ή όχι, μικρή σημασία έχει. Η προφανής κατάταξή τους δίπλα σε άλλα υπέροχα εγχώρια instrumental σχήματα όπως οι Nechayevschina και οι Brotherhood of Sleep δεν πρέπει να στρέψει το βλέμμα μακριά από τις τάσεις δημιουργίας ενός προσωπικού ύφους. Οι Omega Monolith δεν είναι "άλλη μια μπάντα".
Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό που ακούω εδώ είναι ένα -μελετημένο στην εντέλεια- αφηγηματικό concept ή ο καρπός ιδεών ενός αέναου jamming, ξέρω μόνο ότι η συγκεκριμένη κασέτα είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος μου για αγορά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin