18.1.13

Kongh - Sole Creation (2013)

Τους σουηδούς Kongh πιθανώς να τους έχουν υπ'όψην τους όσοι σκαλίζουν συστηματικά τον κατάλογο της Trust No One, μιας και το πολύ σημαντικό αυτό label είχε βγάλει τα 2 προηγούμενα LPs τους. 4 χρόνια μετά, στην Agonia records πια, το "Sole Creation" προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμια που άφησε η ανώμαλη προσγείωση του μπερδεμένου "Shadows of the Shapeless".
H αρχικά κακή εντύπωση του ψιλοαστείου εξωφύλλου σβήνει μπροστά στη διαπίστωση ότι η μπάντα κατάφερε να εφαρμόσει μια συνθετική οικονομία στο υλικό της. Απουσιάζει δηλαδή η αίσθηση καταναγκασμού του προηγούμενου άλμπουμ, η αίσθηση ότι ακούς κάτι που αγκομαχούσε να βρει τρόπο να χωρέσει ΟΛΕΣ τις ιδέες του σχήματος. Όχι πια. Κρατώντας σταθερά μια Mastodon-ικού τύπου πολυπλοκότητα, η μπάντα δείχνει να έχει χωνέψει για τα καλά τους Yob-ισμούς του προηγούμενου δίσκου, ενώ τα φωνητικά είναι μια αποκάλυψη, προτιμώντας περισσότερο τις καθαρές υμνικές φόρμες σε βάρος των κλασικών growls, φέρνοντας την πλάστιγγα πολύ πιο κοντά στο doom, παρά στο sludge.
Εν κατακλείδι, η μπάντα επανορθώνει για το στραβοπάτημα του προηγούμενου δίσκου, το "Sole Creation" είναι ένα πανίσχυρο άλμπουμ, αλλά εμένα θα μου επιτρέψετε να το τοποθετήσω ένα σκαλί κάτω από το ανυπέρβλητο ντεμπούτο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin