28.10.12

Kickback, Eden Demise, I Want You Dead, Delete the Mass, 26.10.2012, An Club, Αθήνα



Περίεργη η φάση με το hardcore κοινό στην Ελλάδα. Δείχνει να στηρίζει (τουλάχιστον ως προς τα μη-DIY συναυλιακά δρώμενα) περισσότερο είτε τις old-school καταστάσεις, είτε τις πλέον δημοφιλείς των «νεότερων» τάσεων. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να εξηγήσω τη μάλλον απογοητευτική προσέλευση (παρά το προσιτό εισιτήριο) στην παρθενική εμφάνιση των γάλλων Kickback στη χώρα μας. Μιας μπάντας με cult status στο ευρωπαϊκό μεταλλικό hardcore και τεράστια φήμη ως προς τη βιαιότητα των shows της.


Λόγω δουλειάς, δεν πρόλαβα από την αρχή τους Delete The Mass, οι οποίοι (παρά το αραιό κοινό) άνοιξαν επάξια τον χορό των ηχητικών εχθροπραξιών με ύφος που εμένα μου’φερε στο νου Brutal Truth με διπλά φωνητικά, και μια διασκευή Nasum.  


Οι πατρινοί I Want You Dead συνέχισαν εξίσου δυνατά με hardcore/sludge ύφος, και το νεότερο υλικό τους να παίρνει κεφάλια (τσεκάρετε το πρόσφατο εφτάρι τους οπωσδήποτε). Μπορεί να μην έπαιξαν το πιασάρικο “Moshpit Bruise” από το ντεμπούτο τους, η εμφάνισή τους ήταν όμως πάνσωστη.



Γνωρίζω ότι πολλά λέγονται στην hardcore πιάτσα για τους Eden Demise και το εν γένει attitude τους, αλλά εγώ θα προτιμήσω να μείνω εκτός και να εστιάσω στη μουσική τους, η οποία ακολουθεί τις διδαχές των Hatebreed/Terror αλλά δεν κατάφερε να με συγκινήσει (λογικό, μιας και προσωπικά εδώ και καιρό βαριέμαι ακόμα και τους ίδιους τους μέντορές τους). Ήταν κινητικοί πάντως, και μια μερίδα του κοινού έδειξε να τους ευχαριστιέται.




Ο κόσμος επιτέλους μαζεύτηκε, και χωρίς πολλά-πολλά, οι Kickback ξεκινούν με το “Sorption” από τον τελευταίο τους δίσκο. Έχοντας ενδώσει στον πειρασμό να κοιτάξω το setlist από πριν, ήξερα πως η μπάντα θα εστίαζε στο υλικό των δύο τελευταίων άλμπουμ. Αυτό σήμαινε περισσότερο σκότος και λιγότερα breakdowns, αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία όταν μπροστά σου έχεις τη μηχανή πολέμου που λέγεται Kickback. Αδιανόητη σκηνική παρουσία (δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο) και ένας σαλεμένος Stephen Bessac μονίμως στην τσίτα να δίνει μια performance προσωποποιώντας το μίσος και τη διαστροφή. Δεν έλειψαν και οι διαβόητοι τραμπουκισμοί προς το κοινό (προσωπικά, και με βάση βίντεο που είχα δει, περίμενα και ακόμα χειρότερα), το οποίο αποδείχτηκε μάλλον προνοητικό αφήνοντας ένα κενό ασφαλείας ανάμεσα στην αρένα και τη σκηνή.
Οι πιο τολμηροί πλησίασαν στο -ζόρικο- moshpit και σίγουρα το highlight ήρθε στο σεισμικό “Heaven and Hell” λίγο πριν το τέλος του (διάρκειας σχεδόν μιας ώρας) set. Σίγουρα πολλοί θα ήθελαν περισσότερο και περισσότερα κομμάτια από τα δύο πρώτα άλμπουμ της μπάντας, κάτι που φάνηκε και από την ανταπόκριση στα κομμάτια του ιστορικού “Forever War”. Δεν έχει σημασία όμως. Ακόμα και έτσι, η εμφάνιση των Kickback στην Αθήνα αποτελεί μια από τις πιο βίαιες και αυθεντικά hardcore εμφανίσεις που έχω παρακολουθήσει.










Video Credit: ApoMastorakos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin