6.9.12

Ufomammut - Oro: Opus Alter (2012)

Πέντε μήνες μετά την κυκλοφορία του υπέροχου "Opus Primum", οι Ufomammut ολοκληρώνουν την "Oro" διλογία. Προφανώς η συνταγή εδώ είναι ίδια με το προηγούμενο μέρος (λογικά θα συνετέθησαν ταυτόχρονα), αλλά εδώ αρχίζουν και τα μειονεκτήματα. Ενώ το "Opus Primum" έστεκε και αυτόνομα, αυτό εδώ είναι καταδικασμένο να δρα συμπληρωματικά του προκατόχου του, σχηματίζοντας μια ενενηντάλεπτη concept-ική οντότητα με θέματα του πρώτου μέρους να επαναλαμβάνονται κι εδώ, ως μια εναλλακτική μορφή ηχητικής αφήγησης.
Ναι, η διλογία στο σύνολό της αποδεικνύεται ένα εντυπωσιακά επιβλητικό έργο, αλλά ακούγοντας το "...Alter" αυτόνομα δημιουργούνται κενά, παρόμοια με αυτά που θα συναντήσεις παρακολουθώντας ένα κινηματογραφικό sequel αγνοώντας το πρώτο μέρος.
Δε θέλω να είμαι άδικος όμως, "Ufomammut" και "κακό" δε γίνεται να συνυπάρξουν στην ίδια πρόταση, ο δίσκος ακόμα και μόνος του είναι καλός, απλά είναι δημιουργημένος για να συντηρήσει το κλίμα του προκατόχου του και όχι για να το απογειώσει. Όσοι βίωσαν το  "...Primum" εδώ θα βρουν το συμπλήρωμά του, όσοι όχι, ας εστιάσουν πρώτα εκεί, ή σε κάποια από τις παλαιότερες κυκλοφορίες των τρομερών Ιταλών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin