24.8.12

Planks - Left Us as Ghosts (2012)

Οι Planks είναι η καλά κρυμμένη δύναμη του σημερινού underground. Αυτή εδώ η συλλογή μαζεύει όλες τις ηχογραφήσεις από τα δύο πρώτα χρόνια της πορείας των γερμανών, δηλαδή το demo τους, το πρώτο τους 7", τα κομμάτια από τα splits με Tombs και Narsaak, και το πρώτο τους LP, παρουσιάζοντας τις ρίζες του ήχου που κάποιοι θαυμάσαμε στο απίστευτο "The Darkest Of Grays".
Εδώ το ύφος διαφέρει από ηχογράφηση σε ηχογράφηση αναδεικνύοντας την πληθώρα των επιρροών που τελικά χωνεύτηκαν για να δημιουργήσουν το σημερινό τους πρόσωπο. Από κλασικό 00s sludge σε neo-crust, συγκαλυμένο post metal, πάντα όμως με την ανώτερη αισθητική και το ταλέντο που χαρακτηρίζει αυτή την μπάντα. Παρότι αυτό μάλλον θεωρείται μια "δεύτερη" κυκλοφορία, υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που θα έδιναν το κεφάλι τους για να μπορέσουν να γράψουν τα μισά από τα riffs που περιέχονται εδώ μέσα, και, διάολε, ακόμα και οι κρυφο-numetal αναφορές του "Debonair" είναι τόσο άψογα προσαρμοσμένες που τσακίζουν κόκκαλα.
Οι Planks είναι κρίσιμη μπάντα. Οι fans των Tombs δεν πρέπει να τους αγνοήσουν. Το νέο split με Lentic Waters φέρνει ήδη βόλτες στα γνωστά μέρη και θα ακουστεί σύντομα, μέχρι τότε αυτό εδώ κλείνει τις τρύπες. Ισχυρότατο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin