9.7.12

Συνελήφθη για επίθεση με μαχαίρι σε μέλη των Cro-Mags ο Harley Flanagan

Photo: https://twitter.com/nychammer/status/221456560688345088/photo/1
Σύμφωνα με διάφορα sites που ασχολούνται με τη σκηνή της Νέας Υόρκης, τα πράγματα παρεκτράπησαν άσχημα την περασμένη Παρασκευή στο live στο Webster Hall του Manhattan, όπου στα πλαίσια του CBGB Festival, ήταν να εμφανιστούν οι Sick of it All, Cro-Mags, Vision of Disorder, Absolution και Sai Nam. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, λίγο πριν την εμφάνιση των Cro-Mags, o Harley Flanagan (μπασίστας, άλλοτε τραγουδιστής, πάντως ιδρυτικό μέλος της μπάντας και ηγετική φυσιογνωμία σε όλη την ιστορία της, το μοναδικό μέλος παρών σε όλες τις προηγούμενες περιόδους της μπάντας, απών από τη σημερινή μορφή της) κατάφερε να βρεθεί στη VIP Area του venue και εν τέλει στο δωμάτιο των Cro-Mags, όπου και επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο νυν μέλη της μπάντας, τους William Berario (τον οποίο επίσης και δάγκωσε) και Michael Couls. Επιτόπου έσπευσαν οι security του venue που αφόπλισαν και ακινητοποίησαν του Flanagan, ο οποίος βγήκε από το χώρο αργότερα, φορώντας χειροπέδες και με σπασμένο πόδι. Η αστυνομία αναφέρει ότι ο Flanagan ήταν αφηνιασμένος και έτοιμος να εκραγεί, ενώ το site Bowery Boogie αναφέρει πως χρειάστηκαν περίπου 6 άτομα για να καταφέρουν να τον ακινητοποιήσουν
Το live -προφανώς- διεκόπη. Κανένα από τα θύματα της επίθεσης δεν διέτρεξε τελικά κίνδυνο για τη ζωή του από τα μαχαιρώματα, παρόλο που το χτύπημα στον Berario ήταν λίγο πιο πάνω από το μάτι, και στον Couls στον θώρακα. Ο Flanagan συνελήφθη και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της επίθεσης και παράνομης οπλοχρησίας.

Η ιστορία από πίσω από το συμβάν λίγο-πολύ γνωστή: Ο Flanagan είναι εδώ και χρόνια στα μαχαίρια με τον άλλοτε συνοδοιπόρο του, τον τραγουδιστή John Joseph (επίσης ιδρυτικό μέλος), και όταν ο τελευταίος αποφάσισε να μετονομάσει το σχήμα του από Cro-Mags (jam) σε σκέτο Cro-Mags, το είδε σαν έσχατη προδοσία, παρότι η προηγούμενη ενσάρκωση της μπάντας από τον ίδιο (που είχε δώσει το μέχρι σήμερα τελευταίο full-length της μπάντας "Revenge" και είχε περάσει και από την Αθήνα για ένα live εκεί κάπου το 2000) ήταν εδώ και πολλά χρόνια ανενεργή και ο ίδιος ετοίμαζε νέα δουλειά με το προσωπικό του project (έχοντας μάλιστα υπογράψει στη Southern Lord).

Η ανακοίνωση των Cro-Mags αναφέρει:

"Σαν μπάντα λυπούμαστε ειλικρινά για τον τρόπο που εξελίχθηκαν όλα αυτά, ακόμα και για το πρώην μέλος του οποίου η οικογένεια τώρα επηρρεάζεται από τις επιλογές του. Οι προσευχές μας πάνε επίσης σ'αυτούς, όπως ακριβώς και στον Mike C. και τους άλλους που χτυπήθηκαν, αλλά ήταν δική "του"  επιλογή να έρθει στο live μας με κυνηγετικό μαχαίρι, και να μας περιμένει πίσω από την πόρτα στα παρασκήνια. Ποιός ξέρει τι αρχικά ήθελε, προφανώς δεν ήταν εκεί για να κόψει ψωμί για πρόταση ειρήνης (σημ. το original κείμενο "he wasn’t there with it to cut bread for a peace offering" δεν μπορώ να το μεταφράσω ακριβώς ώστε να βγαίνει ολόκληρο το νόημα) καθώς είχε ακουστεί απ'έξω να λέει πως θα έβαζε ένα τέλος σε μας που παίζουμε χωρίς αυτόν. Ας προχωρήσουμε παρακάτω και ας αφήσουμε το trash-talking. Ας κρατήσουμε το θετικό τρόπο σκέψης, γι αυτό υπάρχουμε"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin