23.7.12

Μουσικά Κύματα 2012: Need, Tardive Dyskinesia, Slavebreed, Infidel, Potergeist, Progress of Inhumanity, Still Fading, 21.7.2012, Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Όγδοη συνεχή χρονιά Μουσικά Κύματα, δεύτερη συνεχόμενη για μένα. Φέτος το φεστ μεγάλωσε και έγινε διήμερο, εγώ κατάφερα όμως να δώσω το παρών μόνο την πρώτη μέρα. Μπαίνοντας στο χώρο, οι deathsters (απ'ό,τι κατάλαβα) Sarcastic Obedience έπαιζαν το τελευταίο τους κομμάτι. Κρίμα. Μετά από μια μικρή βόλτα στα πέριξ, την προμήθεια καφέ και την κατάθεση στα ΜΟΝΟ ΘΡΑΣ merch stands, ήρθε η ώρα για την πρώτη -για μένα- μπάντα της ημέρας.

 
Τους Still Falling δηλαδή, οι οποίοι κινούνται σε ένα ύφος που δεν παρακολουθώ, κάπου ανάμεσα σε μπάντες όπως οι Suicide Silence με κάποια στοιχεία από In Flames. Είχαν σίγουρα νεύρο και όρεξη παρά τη ντάλα ήλιο, αλλά με κούρασαν.

Στη συνέχεια, οι Progress of Inhumanity ισοπέδωσαν τα πάντα με το χτικιάρικο punk/grindcore τους, αυτή τη φορά με μπάσο (ξεπούλημα! :P), υλικό κυρίως από το τρομερό "Escalating Decay" CD και μια διασκευή Suicidal Tendencies, για μένα η καλύτερη μπάντα της ημέρας.

Η ακύρωση των Bliss έφερε ανακατατάξεις στη σειρά και επόμενοι ανέβηκαν οι Potergeist. To CD τους μου είχε φανεί συμπαθέστατο και είχα περιέργεια να τους δω, αλλά είχαν την ατυχία να βγουν μετά την ισοπέδωση των προγούμενων. Ομολογώ πως γενικά με κουράζουν τα έντονα Pantera/Down στοιχεία σε αυτού του ύφους μπάντες, αλλά το groove που έβγαλαν ήταν σωστότατο και αυτό έχει σημασία τελικά σε μια southern metal μπάντα.

Το κενό των Bliss κλήθηκαν να καλύψουν οι Infidel. Ποτέ δε μου άρεσαν, αλλά βρήκα πολύ ενδιαφέροντα κάποια Isis-ικά (εποχής "Oceanic") στοιχεία, ενώ και τα πιο brutal φωνητικά ταιριάζουν περισσότερο στον τραγουδιστή τους. Αν κινηθούν στο μέλλον προς αυτές τις κατευθύνσεις, ίσως να υπάρχει ψωμί εδώ.

Τους Slavebreed τους έχω δει πολλές φορές live, και οι εμφανίσεις τους τα τελευταία δύο χρόνια με έχουν εντυπωσιάσει, η μπάντα είναι δεμένη και βγάζει κρίσιμο αέρα στη σκηνή. Κομμάτια τόσο από το προ πενταετίας ντεμπούτο όσο και νέο υλικό από το νέο άλμπουμ που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, αν θυμάμαι καλά και ένα από το πρόσφατο split με τους Χειμερία Νάρκη, συν η καθιερωμένη Disrupt διασκευή. Άψογοι.

Οι Tardive Dyskinesia βρίσκονται πίσω και από τη διοργάνωση αυτού του σημαντικού φεστ, εμφανίστηκαν με ανανεωμένη σύνθεση και είχαν και τον περισσότερο κόσμο μαζί τους (ο οποίος ηταν λιγότερος σε σχέση με το περσινό event). Μπορεί αυτό που παίζουν να μην είναι κάτι που θα βάλω στο σπίτι μου, μιας και αυτά τα σπαστά Meshuggah-ικά μέτρα με κουράζουν, αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω τις riff-άρες που ξεπετάνε για πλάκα και το επαγγελματικό τους στήσιμο στη σκηνή. Εϊναι top class μπάντα, αυτό είναι σίγουρο.Σε ένα νέο κομμάτι ανέβηκε ο τραγουδιστής των Need να τραγουδήσει μαζί με τον Μάνθο.

Το prog rock είναι αρκετά εκτός των ακουσμάτων μου, οπότε οι Need είναι δύσκολο να με κερδίσουν. Ειδικά τα πλήκτρα αυτής της σχολής είναι κάτι που δεν αντέχω, αλλά αυτή η μπάντα έχει έναν πολύ καλό τραγουδιστή και έναν αρχοντικό μπασίστα (δεν είναι τυχαίο ότι είχε παίξει με τους Trouble στην πρόσφατη αθηναϊκή εμφάνιση των τελευταίων, respect.), δε με παραξενεύει που κάποιοι progressive-άδες φίλοι μου παραμιλάνε για την πάρτη τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin