3.6.12

Grime – Grime (2012)


Οι Grime είναι μια νέα μπάντα από την Τεργέστη της Ιταλίας με μόλις δύο χρόνια ζωής ως τώρα και αυτή είναι η πρώτη τους κυκλφοορία. Το μεγάλο credit το παίρνουν λόγω της κυκλοφορίας του “Grime” από την Mordgrimm, μια υπερ-cult εταιρία φημισμένη για τα ‘λαβράκια’ που κατά καιρούς ξεπετάει, ενδεικτικά πρόκειται για το label που ανακάλυψε τους Anaal Nathrakh, Arkhon Infaustus και Dragged Into Sunlight.
Η μουσική των Grime είναι κάτι το πολύ ξεκάθαρο. Η μπάντα παίζει υπέρβαρο sludge με εικόνισμα τους Sourvein και μερικά στοιχεία από Grief. Αυτό σημαίνει πολύ βαρύς και θορυβώδης ήχος, ασφυκτικά καταπιεστική ατμόσφαιρα, αποκοπή από τα όποια stoner στοιχεία, αλλόκοτοι ρυθμοί, θηριώδες feeling, εναλλαγές στις ταχύτητες (από μεσαίες σε αργές ως πολύ αργές), γενικά όλα τα στοιχεία που λατρέψαμε κάποτε στους Sourvein είναι εδώ, συμπεριλαμβανομένων και των χαρακτηριστικών γδαρμένων φωνητικών. Η μπάντα πιάνει σωστά το vibe και δυσκολεύομαι να βρω κάποιο ψεγάδι στη συνταγή ή την εκτέλεση, οι Grime παίζουν Sourvein-ικά τρεις φορές καλύτερα από τους σημερινούς Sourvein, και αν αυτό εδώ ήταν το νέο άλμπουμ των τελευταίων (αντί για το μετριότατο περσινό “Black Fangs”)  θα παραμιλάγαμε, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Και από μπάντες-ακόλουθους έχουμε μάλλον πλεόνασμα.
Οι Grime είναι ταλαντούχα μπάντα, νιώθει πολύ σωστά το sludge και αυτό δεν μπορώ να το αγνοήσω, μόλις καταφέρουν να βρουν ένα πιο προσωπικό ύφος θα μεγαλουργήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin