31.3.12

High on Fire - De Vermis Mysteriis (2012)

Για να ξεκαθαρίζουμε. Οι High on Fire υπήρξαν από τους Μεγάλους του metal των 00s. Tα δύο πρώτα τους άλμπουμ είναι αιώνια διαμάντια αρχιδάτου, καβλωμένου, τριχωτού metal που έδειξαν το δρόμο σε μια ολόκληρη γενιά μπαντών, και αυτό είναι κάτι που δεν τους το αφαιρεί κανείς. Τα επόμενα δύο κινήθηκαν σε χαμηλότερα ύψη αλλά και πάλι είχαν τρομερή ένταση που επισκίαζε την πτωτική πορεία της μπάντας. Τα πρώτα σύννεφα εμφανίστηκαν στο "Snakes for the Divine" με την ξερή παραγωγή και την στροφή σε πιο συμβατικές thrash φόρμες. Οι High on Fire δεν ακούγονται πια κρίσιμοι. Ίσως να μην είναι κι αυτό το ζητούμενο βέβαια.
Ο ακροατής που θα έρθει αντιμέτωπος με το "De Vermis Mysteriis" καλείται να απαντήσει πρώτα σε δύο ερωτήματα: "Μ'άρεσε το προηγούμενο;" και "Με ικανοποιούν τα τελευταία Slayer;" Αν η απάντηση είναι θετική και στα δύο, τότε το νέο άλμπουμ θα τον ικανοποιήσει 100%. Έχει όλα τα κλασικά στοιχεία των High on Fire ντυμένα με μια καθαρή -αλλά όπως πάντα όχι πολύ γυαλισμένη- παραγωγή από τον Kurt Ballou, έχει και τις thrash-ιές του, έχει και την sludge-ίλα σε fast forward.
Για μένα όμως που οι λέξεις "Hung, Drawn and Quartered" σημαίνουν κάτι παραπάνω, και που βίωσα το φαινόμενο Black Cobra, το "De Vermis Mysteriis" δεν έχει δυστυχώς τίποτα να δώσει πέρα από το φοβερό "King of Days".

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin