8.2.12

Earth - Angels of Darkness, Demons of Light II (2012)

Αρχικά ήταν να κυκλοφορήσει τέλη 2011 ώστε να ολοκληρώσει μέσα στη χρονιά τη διλογία που άνοιξε το προηγούμενο άλμπουμ, αλλά με τις καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματα, η Southern Lord το κυκλοφορεί τελικά σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο μετά το πρώτο μέρος. To αστείο με τους Earth είναι ότι ακόμη αναφέρονται ως "drone μπάντα", παρότι ο τελευταίος δίσκος κοντά σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε drone doom ήταν μάλλον το "Thrones and Dominions" του 1995. Μετά από ένα σωρό διαφορετικές (αλλά πάντα μινιμαλιστικές) κυκλοφορίες από τότε, εδώ, στο έβδομο συνολικά studio άλμπουμ τους, οι Earth συνεχίζουν στη ρότα που τράβηξαν από το επιτυχημένο "The Bees Made Honey in the Lion's Skull" του 2008.
Οι όποιες country αναφορές εκείνου του άλμπουμ έσβησαν στο "Angels... I", το τσέλο είναι και πάλι εδώ, η κατατονική και νωχελική ατμόσφαιρα του προηγούμενου άλμπουμ εντείνεται ακόμη περισσότερο, αλλά πλέον απουσιάζουν οι εμπνευσμένες ιδέες που περίμεναν τον ακροατή που θα κατάφερνε να συντονιστεί με τις πολύ χαλαρές δονήσεις της μουσικής του Dylan Carlson. Δοκίμασα υπό διαφορετικές συνθήκες να "πιάσω" κάτι, οτιδήποτε, αλλά το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η οκνηρία και -εντέλει- η αδιαφορία. Κάποιες αναλαμπές υπάρχουν, κυρίως στα "A Multiplicity of Doors" και  "The Rakehell", αλλά δεν αρκούν να ανατρέψουν την αίσθηση πως αυτός εδώ ειναι ο πρώτος κακός δίσκος των Earth.

3 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

πες τα ρε φιλαρακι εχω βαρεθει να διαβαζω θετικες κριτικες απο παντου.
προσωπικα γνωρισα τους earth με το hex, κι ενω τοσο αυτο οσο και το bees μου αρεσουν πολυ, τα angels τα βαριεμαι του θανατα...

Inside είπε...

Κι εγώ κάπου εκεί τους γνώρισα τους Earth φίλε μου, το Bees ήταν καλό, το πρώτο Angels ήταν κι αυτό οκ τελικά για μένα, αλλά εδώ βαρεμάρα, τι να κάνουμε.

Dr.Doom είπε...

O Casting είναι σωστός εδώ!
Ο.Κ. από το Bees έχουμε να κάνουμε με μια εντελώς διαφορετική μπάντα! Γνωστό...
Κατά κάποιο περίεργο τρόπο μου άρεσαν (απλά) και τα δύο (Bees και Angels), αλλά ο συγκεκριμένος δίσκος δεν έχει και τίποτα αν επιδείξει τελικά.

LinkWithin