23.2.12

Corrosion of Conformity - Corrosion of Conformity (2012)


Πολύς κόσμος στην Ελλάδα έμαθε τους Corrosion of Conformity στα 90s και στην ένδοξη heavy/stoner περίοδό τους και ίσως αγνοεί πως η μπάντα αυτή είχε προηγουμένως διαγράψει μια εξίσου μεγάλη πορεία στο χώρο του hardcore/crossover στα 80s. Βλέποντας τα τελευταία χρόνια τον Pepper Keenan να είναι πλήρως απασχολημένος με τους Down, οι Dean, Mullin και Weatherman (το line-up του “Animosity” του 1985 δηλαδή) ξανάβαλε μπροστά την μπάντα (χωρίς να διώξει τον Keenan πάντως) και, παρότι το αρχικό σχέδιο ήταν να ονομάσουν το νέο project C.O.C. III και κάτω από αυτό το όνομα βγήκε το singleYour Tomorrow”, μετά από επτά χρόνια, το όγδοο άλμπουμ τους είναι γεγονός.
Θα περίμενε κανείς εδώ ένα στείρο πισωγύρισμα στις crossover μέρες τους, η «για τη νοσταλγία» περιοδεία πέρσι βοηθούσε, αλλά τελικά το “Corrosion of Conformity” κάνει την έκπληξη, μιας και συνδυάζει αρμονικά τις δύο περιόδους της ιστορίας τους. Hardcore/Crossover βάσεις εναλάσσονται με τα χαρακτηριστικά «βλάχικα» heavy riffs, ενώ κάνουν την επανεμφάνισή τους τα θρυλικά αναπάντεχα γκάζια/παύσεις που γιγάντωσαν τη φήμη των Corrosion of Conformity στο αμερικάνικο hardcore πίσω στα 80s.
Αρχικά είχα μηδενικές προσδοκίες από τους C.O.C. εν έτει 2012, δεν ξέρω τι αποδοχή θα έχει από το κοινό χωρίς την αίγλη της μορφής του Keenan, ξέρω μόνο πως τελικά πρόκειται για ένα μερακλήδικο και πολύ κολλητικό άλμπουμ. Extra credits στο artwork του μεγάλου Seldon Hunt.
streaming ολόκληρο το άλμπουμ εδώ:
http://music.aol.com/new-releases-full-cds/#/2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin