7.1.12

Oι Wormrot συνελήφθησαν στη Μαλαισία.

πηγή φωτογραφίας: http://www.facebook.com/wormrot
Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη των punks στην Ινδονησία, άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό. Οι Σιγκαπουρέζοι grinders Wormrot βρίσκονταν σε περιοδεία στις χώρες της Ν.Α. Ασίας, και το βράδι της παραμονής της πρωτοχρονιάς έδωσαν ένα live στη Μαλαισία, συγκεκριμένα στο Rumah Api της πρωτεύουσας Kuala Lumpur (βλ. φωτό).
Σύμφωνα λοιπόν με το Tumblr της μπάντας, ενώ βρίσκονταν στο ξενοδοχείο τους, άνθρωποι του Jabatan Agama Islam Selangor (Τμήμα Μουσουλμανικών θρησκευτικών Θεμάτων του Selangor ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) μπήκαν στο δωμάτιό τους. Ο Azean, ο μάνατζερ της μπάντας διηγείται:
"Μετά από αρκετές ερωτήσεις και αφού μας είπαν πως δεν είναι σωστό να βρίσκονται στον ίδιο χώρο ανύπαντροι μουσουλμάνοι άνδρες και γυναίκες, μας πήραν τα διαβατήρια και μας οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα να καταθέσουμε μέχρι να βρεθεί κάποιος να πληρώσει τις εγγυήσεις για μας.
5 από μας συνελήφθησαν. Οι Arif (φωνητικά), Rasyid (κιθάρα), Fit (drums), η κοπέλα του που είναι και αδερφή του Arif και εγώ. Η κοπέλα του Rasyid δεν συνελήφθη επειδή δεν είναι μουσουλμάνα και ο Fiaz (μπασίστας των Asilent, μαζί τους εκείνες τις μέρες) βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο.
Μέχρι να βγούμε από το ξενοδοχείο και να μπούμε στην κλούβα όπου ήδη ήταν μερικά ζευγάρια που είχαν συλληφθεί νωρίτερα, κάπου 30 - 40 ακόμα άτομα από το JAIS, περαστικοί και ίσως κάποιοι από τον τοπικό Τύπο τραβούσαν φωτογραφίες λες και είχαν βρει το μεγαλύτερο έγκλημα της βραδιάς.
Oδηγηθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα Taman Muda και έπρεπε να περιμένουμε στο πάτωμα μέχρι ο διοργανωτής, ο Emi, να έρθει και να μας βγάλει με εγγύηση. Ο Emi έφτασε στις 4 τα χαράματα και συνομίλησε με τους αξιωματικούς της JAIS. Κάπου στις 4.15, έπρεπε να μεταφερθούμε σε άλλο αστυνομικό τμήμα καθώς δεν υπήρχε αξιωματικός να συντάξει τις αναφορές. Ξαναμπήκαμε στην κλούβα και οδηγηθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα Pandan Indah. Παρόλα αυτά, όταν φτάσαμε εκεί, παραμείναμε στην κλούβα γιατί οι αξιωματικοί της JAIS δεν είχαν φτάσει ακόμα. Κάπου στις 5, όταν τελικά έφτασαν, φανταστήκαμε πως θα πηγαίναμε στο τμήμα να καταθέσουμε. Αλλά τελικά… μας άφησαν με μια απλή επίπληξη. Παρά τρίχα γλιτώσαμε το πρόστιμο $3000 MYR ($950 USD) ανά άτομο επειδή ο Emi κάλεσε το δικηγόρο του και επειδή ήμασταν Σιγκαπουρέζοι. Καθώς επίσης επειδή δεν κάναμε σεξ όταν μπήκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.
Όταν τελικά ο Emi μας έστειλε πίσω στο ξενοδοχείο, είχε ήδη παέι 5.30. Ήμασταν εξουθενωμένοι καθώς είμασταν ξύπνιοι από τις 5 το προηγούμενο πρωί, μετά παίξαμε το live και μετά όλη αυτή η περιπέτεια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin