23.1.12

Oι Crippled Black Phoenix ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (8+9/3)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Catch The Soap Productions και Lovelight Productions παρουσιάζουν τους:

Πέμπτη 8 Μαρτίου @ Κύτταρο Live, Αθήνα
Opening act: TBC
Παρασκευή 9 Μαρτίου @ Eightball Club, Θεσσαλονίκη
Opening acts: Sleepstream, Tuber
Πόρτες: 21.00
Είσοδος
€18 (τα πρώτα 100 εισιτήρια της προπώλησης)
€22 (υπόλοιπο προπώλησης/ταμείο)
€15 (lim. internet discount)
Η προπώληση ξεκινάει τη 1η Φεβρουαρίου



Από την γλυκόπικρη εσωτερική rock του ντεμπούτου τους και τη σινεματική υφή του ντουέτου των "The Resurrectionists/Night Raider", ως τα progressive μπολιάσματα και τις folk πινελιές των τελευταίων τους εγχειρημάτων, οι Crippled Black Phoenix ντύνουν τις ιστορίες απώλειας, νοσταλγίας και ελπίδας τους με τα πιο περίτεχνα μουσικά υφαντά. Στις 8 και 9 Μαρτίου η μοναδική μουσική του σπουδαίου σχήματος του Justin Greaves θα ακουστεί για ακόμη μία φορά σε δύο πολυαναμενώμενες εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Γέννημα του δημιουργικού άγχους του – εμβληματικού στον χώρο της heavy μουσικής – Justin Greaves (ex- Iron Monkey, Electric Wizard, Teeth Of Lions Rule The Divine), η μουσική των Crippled Black Phoenix παρέμενε κρυμμένη στο μυαλό και στις προχειρογραμμένες κασσέτες του για αρκετό καιρό. Με την παρότρυνση όμως και τη συνεργασία του καλού του φίλου και μπασσίστα των Mogwai, Dominic Aitchison, ξεκίνησε σιγά-σιγά να φέρνει στο φως τις πρωτόλειες ιδέες του και να τις αναπτύσσουν μουσικά. Ο καρπός της συνεργασίας τους αυτής θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας μουσικής περιόδου για τον Greaves, μιας καινούριας μουσικής πορείας που θα του χαρίσει την ευκαιρία να περατώσει το φιλόδοξο προσωπικό του σχέδιο. Ένα μουσικό σχέδιο που καταφέρνει να χωρέσει μέσα του την μελαγχολική post-rock και την 70s progressive ψυχεδέλεια, τον μοντέρνο ηλεκτρισμό αλλά και τη νοσταλγία των περασμένων εποχών, την μιζέρια και την υπερηφάνια, το βάρος της ζωής αλλά και την ελπίδα του ονείρου. Το ζωηρό μουσικό του όραμα θα πάρει τελικά σάρκα και οστά με την πολύτιμη βοήθεια ποικίλων εκλεκτών μουσικών της Ευρωπαϊκής εναλλακτικής μουσικής σκηνής (Geoff Barrow, Nial McGaughey, Andy Semmens, Κώστας Παναγιώτου κ.α.).

Μέσα στα 8 χρόνια ύπαρξής τους και με κάθε τους δισκογραφικό βήμα – από την πολυσχιδή "Endtime ballads" τριλογία τους μέχρι το υπέροχο "I, Vigilante" – οι Crippled Black Phoenix πιέζουν μόνιμα προς νέες μουσικές πλεύσεις υποδύωντας νέους μουσικούς χαρακτήρες. Με το φετινό, καταπληκτικό τους δίσκο "(Mankind) The Crafty Ape" όμως συντάσσουν την απόλυτη ασυμβίβαστη μουσική πρόταση, καταφέρνοντας να επανεφεύρουν τον εαυτό τους και να γράψουν ένα ολοκαίνουριο κεφάλαιο στην ήδη πλούσια καλλιτεχνική πορεία τους.

Στις 8 και 9 Μαρτίου, οι αποκαλυπτικές μπαλάντες των Crippled Black Phoenix θα ακουστούν για ακόμη μία φορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υποσχόμενες μοναδικές συγκινήσεις στους νέους και παλιότερους οπαδούς τους.

Links
www.crippledblackphoenix.com | Official Crippled Black Phoenix facebook page
www.ctsprods.com | www.facebook.com/lovelight.prod
www.kyttarolive.gr | www.eightballclub.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin