18.12.11

Negative Reaction - Frequencies From Montauk (2011)

Το όνομα των Negative Reaction ίσως να θυμίζει κάτι σε μερικούς, πρόκειται για πολύ παλιά αμερικάνικη sludge μπάντα, υπάρχουν από το '93, ενώ κάποιοι μπορεί να τους θυμούνται από το σπλιτ με τους Ramesses ή από τη συλλογή "He's No Good to Me Dead" με Grief, Sourvein και Bongzilla το 1999. Παρά τη μακρά ιστορία της, η μπάντα έχει μείνει μέχρι σήμερα στην αφάνεια σε σχέση με τις άλλες παλιοσειρές, στη δεύτερη ή τρίτη ταχύτητα. Προσωπικά όσο είχα ασχοληθεί μαζί τους μου φαίνονταν απλά οκ μπάντα, με 1-2 καλά κομμάτια σε κάθε κυκλοφορία.
Το νέο τους άλμπουμ (έκτο συνολικά) όμως είναι μια μικρή έκπληξη. Κρατώντας το πάντα απλοϊκό τους στυλ, το εμπλουτίζουν με γενναίες stoner rock καταβολές και μια έντονη -σε σημεία- sabbathίλα, τα φωνητικά παραμένουν φάλτσα και γενικά love/hate αλλά συνηθίζονται πιστεύω, το πιο εξωφρενικό απ'όλα είναι ότι όλα αυτά λειτουργούν άψογα, και τα "Docking Bay 94", "Dopamine", "Space Capsule 1" είναι υπερβολικά καλά κομμάτια για να περάσουν απαρατήρητα, χώρια που είναι και η πρώτη φορά που απαντώνται τόσες πολλές εμπνευσμένες στιγμές σε δίσκο των Negative Reaction.
Συνολικά, για ακόμα μια φορά οι Negative Reaction δε θα αλλάξουν τη ζωή κανενός, αλλά το "Frequencies From Montauk" είναι ένα -ανέλπιστα- πολύ καλό δισκάκι. Κυκλοφορεί από την cult εταιρεία psycheDOOMelic και παίζει streaming εδώ:
  negative reaction_frequencies from montauk by blackmonga


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin