27.10.11

Chelsea Wolfe - Ἀποκάλυψις (2011)

Δεν θυμάμαι πώς έκατσε και το τσέκαρα αυτό. Δε θυμάμαι τι μου κέντρισε το ενδιαφέρον, ίσως το εξώφυλλο, γιατί η περίπτωση της/των Chelsea Wolfe από την California συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που θα έπρεπε να μ'απωθήσουν. Προσεγμένη ψαρωτική αισθητική, reviews στο pitchfork, περιγραφές όπως "apocalyptic doom folk" και άλλα κουλά, όλα τα πράματα που κάνουν τους hipsters να χαϊδεύουν τα μουστάκια τους και εμάς τους ΓΑΜΑΤΟΥΣ (κάπου εδώ μπαίνει ένα emoticon) να τρέχουμε μακριά.
Τι έχει να μας πει λοιπόν η συμπαθέστατη Chelsea (δεν είναι όλες μισητές σαν την ομάδα) λοιπόν; Πειστικές αλλόκοτες ιστορίες αστικού τρόμου με ηχητικές αναφορές στην PJ Harvey, στο παλιό καλό Darkwave της Siouxsie και κάποια ψαρωτικά φλερτάκια με το ambient κυρίως σε ρόλο ατμοσφαιρικών intro/outro. Δεν ξέρω αν η Chelsea Wolfe είναι αληθινή ή δήθεν σ'αυτό το ρόλο που έχει διαλέξει. Δεν ξέρω αν αυτό το άλμπουμ ταιριάζει σ'αυτό το blog. Ξέρω μόνο πως το ακούω συνέχεια εδώ και μια βδομάδα.

2 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

λιγο περιεργη η φαση με αυτο το (φοβερο)album...νομιζω βγηκε σαν ep το 2010,μετα βγηκε το full-length 'the grime and the glow'(μουφιτσα)και μετα παλι αυτο σαν full -length, με παραπανω κομματια!

Inside είπε...

Τσηρζ Δημήτρη, θενξ για τις πληροφορίες, κι εγώ είχα μπερδευτεί στην αρχή γιατί αλλού το έβρισκα σαν κυκλοφορία του '10 και αλλού του '11

LinkWithin