20.9.11

Corrupted - Garten Der Unbewusstheit (2011)

Το περιμέναμε. Από πρόπερσι. Στο ενδιάμεσο μας έζωσαν τα φίδια όταν μάθαμε ότι αποχώρησε ο Hevi. Και ακόμα περισσότερο όταν αποχώρησε και ο Talbot. Από τον πυρήνα των αυθεντικών Corrupted έχει μείνει σήμερα μόνο ο Chew, στην εταιρεία του οποίου κυκλοφορεί ο δίσκος. Τα "Vasana" και "An Island Insane" ΕΡς του 2007 ήταν οκ, αλλά σε καμία  περίπτωση δεν μπορούσαν να κρατήσουν το βάρος των τελευταίων κυκλοφοριών των αυθεντικών Corrupted.
Εδώ είναι οι τελευταίες ηχογραφήσεις των Hevi και Talbot με την μπάντα. Παρότι το ύφος παραπέμπει σε ένα διαφορετικό ανακάτεμα των στοιχείων που συνέθεσαν το συγκλονιστικό "El Mundo Frio" του 2005, η αλήθεια είναι αρκετά βαθύτερη. Το "Garten" που ανοίγει τον δίσκο αιωρείται σε ακουστικές και ατμοσφαιρικές φόρμες επί ένα μισάωρο, χωρίς ιδιαίτερα έντονες κορυφώσεις αλλά με τη φωνή του Hevi παρούσα. Post rock; In my Corrupted; Χαλάρωσε...
Ακολουθεί το πεντάλεπτο ακουστικό ιντερλούδιο "Against The Darkest Days" που οδηγεί σε ένα νέο "Gekkou No Daich", το οποίο δεν έχει καμία σχέση με εκείνο το ακουστικό μοιρολόι που άνοιγε το "Se Hace Por Los Suenos Asesinos" του 2004, αλλά πρόκειται μάλλον για το πιο πολύπλοκο κομμάτι που έγραψαν ποτέ οι Corrupted, ένα έπος σπάνιας ομορφιάς με καταπληκτική ανάπτυξη στα τριάντα λεπτά της διάρκειάς του από σπουδαίες μελωδίες σε υπέρβαρα riffs. Το ιδανικό κλείσιμο της αυλαίας για αυτή τη μορφή της Μεγάλης αυτής μπάντας.
Συνολικά, και χωρίς να είναι καν το καλύτερο άλμπουμ των Ιαπώνων, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ευρύτερο sludge χώρο το 2011, και -προφανώς- την κορυφαία κυκλοφορία του χώρου μέχρι στιγμής για φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin