9.5.11

Witch Mountain - South of salem (2011)

Aς πάρουμε τα πράματα από την αρχή. Οι Witch Mountain (υπάρχουν και οι Mountain Witch μη μπερδευτείτε) είχαν προ δεκαετίας δυο κυκλοφορίες αδιάφορου bluesy stoner. Δέκα χρόνια μετά επανέρχονται με νέα ηχητική κατεύθυνση. Πιο heavy μουσικά, κοντά στη vintage-ίλα των πρόσφατων Electric Wizard, αλλά με νέα τραγουδίστρια με φοβερή φωνή, η οποία σίγουρα έχει ακούσει πολλή soul στη ζωή της. Οι Βellrays του doom; γιατί όχι;
Εγώ τους γνώρισα πέρσι με το απίστευτο "Veil of the Forgotten" στη συλλογάρα "Metal Swim", και το δίσκο τον περίμενα με ανυπομονησία. Τελικά δεν είναι τόσο απίστευτος όσο θα'θελα, όχι ότι είναι κακός ή οτιδήποτε τέτοιο, απλά δεν έχει μέσα ένα τόσο τεράστιο κομμάτι όσο το προαναφερθέν. Παρόλα αυτά, το δεκατριάλεπτο "Hare's Stare" είναι μεγάλο κομμάτι. Ιδιαίτερο το στυλ τους γενικά, αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια αυτιά, ειδικά αν έχετε την περιέργεια να ακούσετε πώς μπορεί να συνδυαστεί το doom με τη soul.
Η μπάντα είναι τιμιότατη γενικώς, ο δίσκος κυκλοφορεί μόνο σε βινύλιο, αλλά το δίνουν και για κατέβασμα στο site τους και την τιμή την καθορίζεις εσύ (αν δυσκολευτείτε πάντως υπάρχει και στο mediaboom).






1 σχόλιο:

Hellboy είπε...

Δεν τους είχα καν ακουστά μέχρι πριν έναν μήνα και ο δίσκος τους ήταν ευχάριστη έκπληξη. Ίσως και γι'αυτό να έχω καλύτερη γνώμη, ποιος ξέρει.

LinkWithin