4.4.11

Whitehorse - "Progression" (2011)

Θυμάμαι τους Whitehorse ως ένα σχήμα που ακροβατούσε ανάμεσα στο noise και το ακραίο doom/sludge. 4 χρόνια μετά το τρομερό ντεμπούτο studio album τους, ο αυστραλοί επιστρέφουν με σαφώς πιο "μουσικές" διαθέσεις. Μην μπερδεύεστε, δεν το γύρισαν στo electro ή κάτι τέτοιο, απλά πλέον απουσιάζουν τα εφτάλεπτα μέρη αγνού θορύβου που βρίσκαμε σε σημεία του "Whitehorse" και στις εκατονσαράντα live ηχογραφήσεις τους, πλέον μπορούμε να πούμε ότι συνθέτουν μόνο "τραγούδια", ενώ έχουν κατεβάσει και τις διάρκειες των κομματιών περίπου στα 4-10 λεπτά.
Το noise στοιχείο υπάρχει ακόμα φυσικά, απλά τώρα έχει εκτοπιστεί οριστικά στο background των συνθέσεων, για να βγει μπροστά το θορυβώδες sludge τους, το οποίο σίγουρα χρωστάει πολλά στους Corrupted. Συνθέσεις με αρχή-μέση-τέλος που πάνε την κληρονομιά των ιαπώνων θεών ένα βήμα παραπέρα με τη χρήση των noise στοιχείων. Το τελευταίο κομμάτι "Time Worn Regression" είναι μια αποκάλυψη, ένα έπος κατάρρευσης, σαν να ακούς Grief σε ένα κτίριο που γκρεμίζεται.
Συνολικά ένας πολύ δυνατός δίσκος ακραίας μουσικής, δεν σοκάρει όπως το ντεμπούτο τους, αλλά αυτοί και οι Conan πάνε ηχητικά το ιδίωμα ένα βήμα παραπέρα.



http://www.getonthehorse.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin