7.2.11

V/A - Miss Fortune Was a Henhouse Manager (2011)

Aυτή η συλλογή έρχεται να αποδείξει κάτι που όσοι παρακολουθούμε τη φάση γνωρίζαμε. Ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται ένας χαμός από σπουδαίες μπάντες στην ελληνική σκηνή. Η spinalonga records μαζεύει την αφρόκρεμα της νεότερης ελληνικής heavy μουσικής σε ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις και μας τις παρουσιάζει σε δύο cd.

Δίπλα στους γνωστούς και μη εξαιρετέους Sun of Nothing σε πιο μελωδικές προσεγγίσεις απ'ό,τι τους έχουμε συνηθίσει στο "Dead End Nights And Bright Mornings", και τους τρομερούς Universe217 στο καινούριο ύμνο "Black Widow", βρίσκουμε λιγότερο "γνωστά" (χα!) σχήματα, όπου την παράσταση κλέβει το πελώρια σκαλωματικό ανατολίτικο jamming των Nechayevschina, oι Brotherhood of Sleep έχουν κάνει άλματα προόδου σε σχέση με την μπάντα που είχα ακούσει και δει live το 2007 και το "Ain Berashyth" είναι πελώριο άσμα, ενώ oι εκπλήξεις της συλλογής ακούνε στο όνομα Bad Trip, Sector Illusion, Circassian και Last Rizla.
Οι Agnes Vein μπορεί να λείπουν, υπάρχει το alter-ego τους όμως, οι National Pornographik με μια γαμάτη -αλλά δυστυχώς όχι καινούρια- σύνθεση στο χαρακτηριστικό κάτι-σαν-mathcore στυλ τους, ενώ οι σταθερά ανερχόμενοι 1000Mods καταθέτουν μια τίμια διασκευή στο "Sister Fucker" των θεών Eyehategod.
Aπ' όσο γνωρίζω, η συλλογή θα διατίθεται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, οπότε αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω.
Kυκλοφορεί 11 Φεβρουαρίου και θα υπάρξει release party στο Roi Mat Club στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin