3.1.11

Ludicra - The Tenant (2010)

Αυτό βγήκε το Μάρτη που μας πέρασε από την Profound Lore (αυτή τη στιγμή η πλέον hot εταιρεία στο metal) και στο τέλος της χρονιάς φιγούραρε σε αρκετές underground metal λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς (ιδίως στις ΗΠΑ).
Οι Ludicra λοιπόν από το bay area είναι μια all-star μπάντα και αυτό είναι το 4o άλμπουμ της. Εδώ βρίσκουμε τον John Cobbett (Hammers of Misfortune, ex-The Lord Weird Slough Feg) στην κιθάρα, τον Ross Sewage (έχει παίξει με Wolves in the throne room) στο μπάσο και ο Aesop Dekker (Agalloch) στα ντραμς, συνοδευόμενοι από δυο τραγουδίστριες.

Παίζουν κατά βάση πολύ μελωδικό black metal, αλλά πέρα από 3-4 διάσπαρτα blasts που θα μπορούσαν και να λείπουν, δε θα βρείτε black metal εδώ. Κυριαρχούν οι μεσαίες ταχύτητες, καθόλου πλήκτρα, λίγα αλλά πολύ καίρια ακουστικά σημεία που σπάνε όμορφα την ατμόσφαιρα. Αλλά πάνω απ'όλα πολύ εύστοχα και εμπνευσμένα leads και μελωδίες, δυο-τρία ανατολίτικα θέματα και κυρίως αρκετή έμπνευση. Μου φέρανε χαλαρά στο νου 90ς φιλανδίες τύπου Amorphis και Sentenced (εννοείται με Jarva) αλλά μην το δέσετε και κόμπο αυτό.
Βασικά για να μ'άρεσε κι εμένα τέτοιος δίσκος καταλαβαίνετε ότι μάλλον είναι καλός.
Περιορισμένο διπλό βινύλιο στην throne records με έξτρα κομμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin