17.12.10

Zoroaster - Matador (2010)

Του'χω ρίξει κάμποσες ακροάσεις, δε μ'έχει πάρει από τα μούτρα, αλλά είναι πόλυ (ΠΟΛΥ όμως) καλό δισκάκι, και βασικά καμία σχέση με τους Zoroaster που ήξερα (τουλάχιστον από το "Dog Magic")

O ήχος σ'αυτό το άλμπουμ είναι αυτό το "μετα-sludge" της σκηνής της Georgia με γενναίες δόσεις space/ψυχεδέλειας, και εντελώς rock αντίληψη (με κύρια αναφορά τους The Cult). To sludge στοιχείο μάλλον λείπει, ή για να το θέσω καλύτερα το άλμπουμ απευθύνεται περισσότερο σε όσους γούσταραν τα τελευταία Mastodon, Boris/Astbury, Ufomammut, Kylesa κλπ, παρά όσους περιμένουν το νέο Soilent Green ή Crowbar.


Πιο rock και λιγότερο "extreme" προσεγγίσεις δηλαδή.
Sludge is the New Grunge λοιπόν? Ίσως. Πάντως ξαναλέω ότι το άλμπουμ μ'αρέσει πολύ. Και όσο κι αν μου λείπουν τα sludge riffs που σου βάζουν το κεφάλι στην πρέσα (εκτός από το κομμάτι "Black Hole" που όμως θυμίζει εξοργιστικά Mastodon), δεν μπορώ να αρνηθώ ότι κομματάρες σαν το "Odyssey" δεν ξαναγράφονται. Από την άλλη, η σκηνή της Georgia δείχνει σύσσωμη να ξεχωρίζει και να κινείται προς τα κει (σε rock καταστάσεις δηλαδή). Sludge rock? meta-sludge? Κάτι διαφορετικό τέλος πάντων που θα κατακτήσει τον κόσμο! Στο ίδιο μήκος κύματος με το τελευταίο Kylesa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin