13.12.10

Thou / Salome - Our Enemy Civilization (Split 2009)

Αν σας θυμίζει κάτι το εξώφυλλο, αυτή είναι η Sophia Magdalena Scholl (1921–1943), σπουδαία Γερμανίδα Αντι-Ναζί αγωνίστρια, και κοσμούσε και το οπισθόφυλλο του έπους "whatever it may take" των Heaven Shall Burn.

Τους Thou τους έχω εκθειάσει στο παρελθόν, αλλά εδώ θα γκρινιάξω. Όχι επειδή αυτή είναι η 13η κυκλοφορία τους σε 3 χρόνια (και από το νοέμβριο που βγήκε ακολούθησαν μάνι-μάνι άλλες δυο), αλλά γιατί μου μυρίζει πως αυτή η μπάντα έχει εγκλωβιστεί στο post-metal κάτι που δε θα βγει σε καλό. Το 12λεπτο κομμάτι τριπάρει καλά αλλά όχι τέλεια, τα heavy riffs (σήμα κατατεθέν τους) είναι λίγο τζούφια, α υπάρχει και ένα blackmetal ξύσιμο έτσι για να μη ξεχνιόμαστε. Φέηλ.

Την παράσταση κλέβουν οι Salome που έχουν γκομενάρα τραγουδίστρια (παίζει επίσης στους Agoraphobic Nosebleed), είναι heavy as fuck, έχουν φήλινγκ και σαπίλα, όταν χρειάζεται γκρουβάρουν άψογα, γενικώς νιώθουν. Δεν ξέρω, γενικώς δε συγκινούμαι με ολντσκουλίλες αλλά εδώ γούσταρα. Ντάξει δυο κομμάτια όλα κι όλα είναι. Ειδικά το "Carving The Ether" σέρνει άσχημα. Το προπερσινο full-length τους δε με είχε εντυπωσιάσει, εδώ σηκώνω φρύδι και επιφυλάσσομαι για τη συνέχεια. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και το νέο τους άλμπουμ "Terminal" για το οποίο θα τα πούμε εν καιρώ.

http://www.myspace.com/salomedoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin