14.12.10

Sloth - Division 1 State Champs (2001)

Υπάρχουν και οι πολύ καλοί συνονόματοι στονεράδες από αγγλία, αλλά αυτοί εδώ είναι αμερικάνοι. Πιθανώς να τους έχετε πετύχει κάπου, έχουν κάνει σπλιτ με το μισό σύμπαν (ξεχάστε Thou/Corrupted, οι τύποι παίζουν σε επίπεδα AnB/Agathocles όσο αφορά τον αριθμό σπλιτ κυκλοφοριών).
Αυτό είναι το πρώτο (από τα 5 συνολικά) full-length τους και είναι "κονσεπτ" αφού παρωδεί/σατιρίζει τα μέταλ δρώμενα και κάθε κομμάτι σατιρίζει ένα διαφορετικό παρακλάδι του σκληρού ήχου του 2001. Μην πάει ο νους όμως σε masturbation metal καταστάσεις, η μουσική τους είναι σοβαρή και εμπνευσμένη. Απλά οι τύποι είναι τέρμα καθυστέρες και αφού δεν παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά αυτό λειτουργεί εν τέλει υπέρ τους όπως συμβαίνει και με τα αντίστοιχα grindcore σχήματα.



Η μουσική είναι κατά βάση υπέρβαρο sludge με jamming διάθεση και love/hate τσιριχτή φωνή a-la oxbow/canvas. Σαν να βρίσκεσαι στο στούντιο την ώρα που μια γαμάτη sludge μπάντα τζαμάρει ένα πράμα. Φυσικά, για τις ανάγκες του "κονσεπτ" κάποια κομμάτια διαφοροποιούνται.
Ξεχωρίζει ο ύμνος "Most of the Bands I Like Either Broke Up Or Now Suck" (υπάρχει και στο σπλιτ με Corrupted) και το troll black metal έπος "Dick Goddard's Wintry Forest".
Θυμάστε εκείνο το chain-mail "Πώς σώζει ο μεταλλάς την πριγκίπισσα"? Ε αυτό είναι το soundtrack.
Υπάρχει στο βάλτο μαζί με καμιά πενηνταριά άλλες κυκλοφορίες τους.

http://www.myspace.com/slohioth
http://www.metal-archives.com/band.php?id=16591

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin