15.12.10

Fleshpress - Pillars (2007)

Οι Fleshpress δεν είναι τυχαία μπάντα, εδώ παίζει τύμπανα ο Mikko Aspa (Deathspell Omega. Clandestine Blaze, Stabat Mater κλπ).
Το άλμπουμ αυτό είναι θεόρατο.
Πέρα από το απίστευτο Grief meets Darkthrone στυλ, την παράσταση κλέβουν τα δυο μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια του δίκου, πρώτα το υπεραπίστευτο εικοσιδυάλεπτο hawkwind-on-dope διαγαλαξιακό έπος "Omega Monolith" και το εικοσάλεπτο "Disciples of Nothingness" που ξεκινάει darkthrone-ικά, συνεχίζει με Grief-ικό υπερ-doom και τελειώνουμε όλοι μαζί με τα τελετουργικά τύμπανα του Άσπα (Τσίνα?) και τις eerie bm κιθάρες. Τεράστιο απλά. Κι αν νομίζετε ότι υπερβάλλω, ακούστε και τα ξαναλέμε.

Από κει και πέρα, η δισκογραφία τους θέλει λίγο προσοχή γιατί δεν είναι όλα τόσο καλά, αν κι έχουν στιγμές, προχωράμε όμως στο γαμάτο "Wörm Dirges" του 2004 που έχει μέσα το τιτανοθεόρατο "Vortex" και τα μυαλά μας πονάνε.


Φανταστικό και το φετινό ΕΡ "Rebuild / Crumble" που έχει δυο συγκλονιστικά απιστευτοτιτάνιες υπερκομματάρες εννιά και δέκα λεπτών.
(Μάλλον) κατώτερο των προσδοκιών το έταιρο φετινό ΕΡ "No Return", αλλά αυτό εδώ πάει καρφί για τα τοπ της χρονιάς

Μην ψάξετε στο youtube για βιντεάκια fleshpress, μάλλον θα απογοητευτείτε γιατί έχει κυρίως υλικό από τις πρώιμες μέρες που έπαιζαν μάλλον κοινότυπο στονεροσλάτζ.
Παίχτε μπαλίτσα από δω: http://www.myspace.com/dotfleshpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin