16.12.10

Buried At Sea


Το παλιό συγκρότημα του θεούλη Sanford Parker (μπασίστας των -επίσης θεών- Minsk, καθώς και Nachtmystium και Twilight, επίσης γνωστός γκουρού-παραγωγός).


Η πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία είναι και η μοναδική full-length με τίτλο "Migration", βγήκε το 2003, μας έκαψε τον εγκέφαλο, πρόκειται για μια μια καταπιεστική sludge/doom/drone σφαλιάρα, χωρισμένη σε 3 (άτιτλα) μέρη, με τεράστιες διάρκειες, drone επαναληπτικότητες, θηριώδη doom ατμόσφαιρα (a-la unearthly trance) και βουρκώδεις διαθέσεις (που ενισχύονται από τα πολλά "υποβρύχια" samples). Όπου το βρείτε τσιμπάτε το. Δαγκώνει!

Πιο πριν όμως (2002) είχε παίξει ένα ομώνυμο ντέμο το οποίο δεν έχουμε ακούσει ακόμα, οπότε ίσως επανέλθουμε αργότερα.

Και πάμε στα λοιπά.

Το "She Lived For Others But Died For Us" του 2004 συνέχισε από κει που είχαν μείνει στο δίσκο, με έντονες jamming διαθέσεις, (πάντα) υποβρύχια αισθητική στο ομώνυμο κομμάτι, και μια υπερσάπια (αλλά με σεβασμό) διασκευή στο "White Nigger" των θεών Eyehategod.

To τελευταίο ΕΡ τους με τίτλο "Ghost" του 2007 πέρασε λίγο στο ντούκου (ο Πούσιος θυμάμαι το χε θάψει στο χάμερ) αλλά εμένα μ'αρέσει αρκετά, περιέχει μόνο το ομώνυμο 27-λεπτο περιπετειώδες κομμάτι και γενικώς κωλολέει.


Συνολικά, δεν πρόκειται για κάτι πάααρα πολύ ακραίο, φανταστείτε κάτι σαν Unearthly Trance meets SunnO))) με λίγες (ΛΙΓΕΣ όμως) Neurosis τζούρες, είναι αρκετά πιο νορμάλ από τα περισσότερα που έχουν ποσταριστεί εδώ μέσα, αλλά το συν τους είναι η φοβερή "υποβρύχια" ατμόσφαιρα σε όλες τις δουλειές τους.

http://www.metal-archives.com/band.php?id=15582

http://www.myspace.com/buriedatsea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin